Vinterdæk: Klæd bilen på til vinter

Vinterdæk: Klæd bilen på til vinter

05.10.2020

Det er tid til vinterdæk

Vinteren er på vej og derfor er det vigtigt, at vide hvornår man skal skifte til vinterdæk (men også hvornår man skal tage dem af) for at forberede sig rigtigt på sæsonskiftet. Hvis du forventer en bitter vinter, så skal du overveje at foretage de nødvendige forberedelser til dit køretøj og din sikkerhed.
 


Hvorfor skal du skifte til vinterdæk

Hos AutoCenter København anbefaler vi at skifte til vinterdæk, da det er bevist at det øger sikkerheden. Når dine dæk mister greb, kan andre sikkerhedsfunktioner i din bil også miste funktionalitet. Da bildækket er det eneste der har kontakt med vejen, mener vi at det er et forkert sted at gå på kompromis med sikkerheden. Den danske vinter har regelmæssige frysetemperaturer, hvad enten det er med en stor mængde sne eller bare almindelig frysning og tør temperatur, og derfor vil et vinterdæk være til stor gavn for dig.
 
Nedenfor er yderligere fordele ved at skifte til vinterdæk:
 

  • Optimalt vejgreb og trækkraft:

            Lamellerne bibeholder vejgrebet på glatte overflader mens gummiet forbliver fleksibelt ved lave temperaturer.

 

  • Reduceret risiko for akvaplaning:

            Effektiv bortledning af vand/slud ved hjælp af større og dybere riller i mønsteret.

 

  • Højere sikkerhed på alle typer af vinterveje:

            Kombination af materialer og mønsterdesign forbedrer sikkerhed på alle underlag (sne, slud, is og kold/tør vej).
 
 

 
Når du skal skifte

Afhængig af typen og mærket af dæk din bil har, kan dette svar variere. En god tommelfingerregel er at skifte til vinterdæk, når temperaturerne konsekvent falder til under 7 grader. Du skal helst skifte til vinterdæk, når temperaturen er faldet så meget, at du selv begynder at finde handsker og hue frem – når du er klar til vintertøjet, er bilen det også.
 
 Hos AutoCenter København servicerer vi alle biler – uanset årgang og mærke og vores moderne værksteder er udstyret med alt det nyeste indenfor auto-teknologi og værktøj.
 


Tjek vinterdækkets tilstand


Vinterdæk er fremstillet af blødere gummi end sommerdæk, hvilket giver dækkene et bedre vejgreb i koldt vejr. Derudover har vinterdæk et særligt dækmønster med mange lameller, som giver vinterdækket mulighed for at stå bedre fast i sne og sjap.
 
Gummiet bliver dog hårdt og mørnet over tid, så husk at tjekke vinterdækkenes tilstand, før du installerer dem