Tjek bilens vigtigste væsker

Tjek bilens vigtigste væsker

13.05.2019

Tjek bilens vigtigste væsker
For at din bil kan fungere optimalt er det vigtigt jævnligt at tjekke bilens væsker såsom olie samt køler- og sprinklervæske. Hvis din bil mangler enten kølervæske eller motorolie, kan det være tegn på lækning. Her er det godt at være opmærksom på eventuelt spild samt at få bilen tjekket hurtigst muligt, hvis lækning opstår.

Motorolie
Motorolien er bilens absolut vigtigste væske, da denne smører alle de bevægelige dele i motoren. Hvis motorens oliestand er for lav, kan det have fatale konsekvenser, da mangel kan resultere i, at motoren brænder sammen. På de fleste biler kan man kontrollere oliestanden ved at tjekke oliepinden, hive den op, tørre den af med en tør klud og sætte den ned igen. Herefter hiver du igen pinden op og er nu klar til at aflæse oliestanden. Det anbefales at tjekke oliestanden ca. for hver 1.000-2.000 km, du kører, samt at få skiftet olien én gang årligt eller når du har kørt ca. 15.000 km. Endvidere anbefales det at få skiftet oliefilteret, når du får skiftet olie, da et nyt og rent oliefiler renser den nye motorolie langt bedre.
 
 
Kølervæske
Kølervæsken er vigtig for din bils tilstand, da denne sørger for at køle motoren ned, så den ikke bliver overophedet. Mængden af kølervæsken skal være mellem det anviste minimum og maksimum på væskens beholder i motorrummet.
 
 
Sprinklervæske
Sprinklervæsken er ligesom de andre væsker også vigtig for din kørsel. Mangel på denne kan resultere i dårligt udsyn og dermed fare på vejen. Kontrol og påfyldning er meget lige til og selve beholderen i motorrummet er ofte anvist med et blåt låg. Sørg for altid at have en ekstra dunk i bagagerummet, så du har mulighed for at fylde på, når du løber tør.
 
Mangel på tid?
Få os til at tjekke din bils væsker og få motorrummets tilstand helt i top. Book en tid i dag på www.autocenterkobenhavn.dk/book-tid eller ring til os på tlf. 7022 2226 og hør mere om mulighederne.