Tips til nemt at få bilen rent indvendig

Tips til nemt at få bilen rent indvendig

20.07.2020

Trænger din bil til en kærlig hånd? Rengøring af bilens kabine behøver ikke vare en halv til en hel dag. Ved at gå systematisk til opgaven kan du på ingen tid få bilen ordnet grundigt og nyde godt af det rene inventar.

 

Ryd op

Enhver rengøring indvendigt i bilen starter med en god omgang oprydning. Fjern al affald og dele, der ikke skal være i bilen. – Husk også at tjekke bagagerummet.

 

Luft ud og mindsk lugtgener

Åben alle døre samt vinduer og lad frisk luft overtage bilens indre. Rygning, spildte madvarer eller transport af fx en våd hund kan alt sammen være med til at give dårlig lugt i bilen. Udover at lufte grundigt ud jævnligt kan du med god vilje investere i en lugtfjernerspray, der dræber de ildelugtende bakterier og fjerner den dårlige lugt.

 

Vask af

Vask alle bilens indre overflader med almindeligt sæbevand og knofedt, eller benyt dig af specielle rengøringsmidler til formålet. Ved at huske på efterbehandling af bilens kabine med beskyttende midler, kan du sikre, at skidtet ikke trænger så dybt ind i inventaret, samt at rengøringen bliver lettere til næste gang.

 

Husk bilruderne

Alle vinduer, spejle og særligt bakspejlet skal selvfølgelig også rengøres. Brug blot vinduesrens og en microfiberklud eller et viskestykke til at tørre af med. Det er altid en god idé at have lidt ekstra vinduesrens med i bagagerummet, til hvis du en dag på farten får brug for at rense ruderne indvendigt for et ordentligt udsyn.

 

Støvsug

Tag alle gulvmåtter ud og bank dem godt, inden du støvsuger dem. Støvsug dernæst hele kabinen og alle sæder grundigt, så eventuelt grus og støv fjernes. Husk at trække forsæderne helt frem og derefter helt tilbage, så du kan komme ordentligt til under dem med støvsugeren. Benyt dig gerne af støvsugerens forskellige børstehoveder, da de alle er gode til hvert deres formål.

 

Vask bilen udvendigt

Efter en god og grundig rengøring af bilens kabine kan du slutte af med en god bilvask udvendigt, og efterfølgende nyde godt af rene omgivelser på bilens fremtidige ture. Hyppigheden af rengøring i bilens kabine kommer helt an på, hvor tit du bruger bilen, samt hvor snavset den bliver, men en god tommerfingerregel er, at du min. én gang om måneden går bilen grundigt igennem.

 

Vi kan også hjælpe dig

Er tiden knap eller er lysten der bare ikke, kan vi sagtens stå for at rengøre din bil.