Tips til en sæsonklar og sikker campingvogn

Tips til en sæsonklar og sikker campingvogn

23.03.2020

Inden længe myldrer det på de danske veje og kanter med campingvogne i alle størrelser, der enten skal afsted på weekend eller længere ferie. Få din campingvogn og sikkerhed under kørsel i topform med følgende tips, der er lette at gå til.
 
Grundig rengøring
Sørg for at få luftet vognen godt ud og gør grundigt rent både ind- og udvendigt. Måske har campingvognen stået stille hele vinteren og kan derfor trænge gevaldigt til at blive frisket op. Udover, at det gør vognen mere indbydende og behageligt at befinde sig i og omkring, giver rengøringen også mulighed for at tjekke efter tegn såsom fugt, råd eller lignende.
 
Hold øje med aftrækket
Fungerer toilettet, er gasblusset i orden og virker køleskabet? Undersøg alle installationer i kabinen og hold ikke mindst øje med, om der er ordentligt aftræk op gennem skorstenen, når du sætter varme på. Eventuel skidt og møg kan proppe sig og stoppe aftrækket, hvilket i værste tilfælde kan resultere i kulilteforgiftning, så vær grundig og tjek det hele efter.
 
Tjek af dæk
Hvornår skiftede du sidst dæk på campingvognen? Hovedreglen for skift af dæk er, når de maksimalt er 10 år gamle. Dog er det vigtigt, at du løbende sørger for at være opmærksom på eventuelle revner og andre alderstegn. Udover at være obs på dækkenes tilstand er det vigtigt også at tjekke dæktrykket. Halvflade dæk kan give dækkene indre skader, som ikke er synlige, men som kan være katastrofale ved kørsel både med og uden oppakning. Det rette dæktryk sikrer dig en bedre bremselængde og dermed øget sikkerhed.
 
Husk reservehjulet
Hvis uheldet skulle være ude, er det altid rart at have et ekstra hjul med sig, så du ikke skal droppe planerne om ren afslapning på destinationen. Sørg for at have et dæk, der er af samme type som de, der allerede sidder på vognen. Og når du alligevel tjekker tilstand og dæktryk på de andre dæk, så husk også at tjekke reservehjulet.
 
Kontrollér forteltet
Har du fortelt til vognen, er det altid en god idé at slå det op inden afrejse, så du kan reparere eventuelle skader. Derudover er det en perfekt mulighed for at få luftet teltet godt igennem ved at skabe gennemtræk.