Tips til at blive vinterklar

Tips til at blive vinterklar

14.11.2019

Undgå problemer i glat føre og kolde tider. Vi har samlet vores bedste tips til hvordan du kan gøre din bil kampklar til vinteren.
 
Vinterrengøring
Ligesom vi er gode til at lave en forårsrengøring, er det vigtigt også at lave en vinterrengøring. Ryd grundigt op i bilen, tag måtterne ud og bank dem, støvsug alle sæder og tør bilens interiør af med en fugtig klud. I kolde perioder udlufter vi sjældnere bilen og derfor er det vigtigt, at der sættes fokus på rengøring og oprydning, så du kan opnå et bedre indeklima.
 
Skift til vinterdæk
Grundet den store forskel, der findes på bl.a. bremselængde samt manøvredygtighed på vinterdæk ift. sommerdæk, er det vigtigt, for at din bil kan stå fast på glatte og våde veje, at du sørger for at få skiftet til vinterdæk. Det anbefales at skifte dæk, når temperaturen falder til under ca. 7 grader.
 
Hvis dine vinterdæk har været opbevaret siden sidste vinter, er det særligt vigtigt, at du får dem tjekket grundigt, inden de bliver sat på bilen. Dækmønsteret skal ifølge loven være min. 1,6 mm. FDM anbefaler dog, at du allerede udskifter dine dæk ved 3 mm. Derudover skal du sørge for at tjekke dæktrykket. Det rette dæktryk øger din sikkerhed og giver bedre brændstofsøkonomi. Til sidst bør du få dine hjul efterspændt efter 100-200 km kørsel, når du har skiftet til vinterdæk.
 
Batteri
Frost er hårdt ved bilens batteri og de koldere tider gør, at batteriet skal yde mere. Når frosten sætter ind, kan batteriet falde sammen og skal derfor udskiftes. Sørg for at få det tjekket inden vinteren for alvor er ankommet, så du kan sikre dig bedst mod nedbrud på køreturen.
 
Kølervæske
Inden frosten sætter ind, er det vigtigt at få kontrolleret kølervæsken. Først og fremmest skal denne være frostsikker, da væsken ellers kan resultere i, at indre dele revner, når frosten kommer.
 
Bremser
Bremserne kan tjekkes af dig selv, dog er det sikrest, at få professionelle til at udføre prøven, som også er de eneste, der må skifte dem. Som bilejer skal du jævnligt holde øje med bremsevæskebeholderen, der har et minimum og maksimum mærke. Jo mere slidte bremserne er, jo mere bremsevæske, vil der være brugt. Uden den korrekte mængde af bremsevæske i beholderen, kan du risikere at køre med bremser, der ikke fungerer optimalt.
 
Rustbeskyttelse
Salt og snavs er meget hårdt for bilen. Vinter og rust går ofte hånd i hånd grundet det våde og kolde vejr. En Dinitrol rustbeskyttelse beskytter hele din bils undervogn, hulrum samt mekaniske dele mod rustangreb og mindsker derved udgifterne til rustreparationer og udskiftning af mekaniske dele, der kan være en dyr affære. Læs mere om rustbeskyttelse af bilen her: www.dinitrolgentoftehvidovre.dk
 
Vintertjek af bilen
Hos AutoCenter København kan du få udført et tilstandstjek helt gratis, hvor vi sørger for at tjekke din bil og give dig et tilbud på evt. forbedringer, der kan øge din sikkerhed og bils levetid. Bilens vitale dele arbejder under hårde vilkår i løbet af vinteren grundet de kolde temperaturer samt våde veje. Derfor skal vigtige elementer såsom olie, batteri, dæk, sprinklervæske, vinduesviskere, gummilister og låse tjekke igennem, så du kan køre sikkert på vejene ligegyldigt vejret.
 
Book tid i dag
Vær sikker på at kunne komme til, når det passer ind i din hverdag og book derfor din tid allerede i dag. Book en tid på www.autocenterkobenhavn.dk/book-tid eller ring til os på tlf. 7022 2226 og hør mere om mulighederne.