Sommerdæk

Sommerdæk

03.04.2019

Uret er sat en time frem, foråret er over os og det er lig med lysere tider. De fleste glemmer dog, at de stigende temperaturer, der følger med årstiden, også er tidspunktet, hvor det er tid til at skifte til sommerdæk på bilen. 

 

I Danmark findes der ingen lov, som bestemmer, hvornår man som bilejer skal skifte mellem vinter- og sommerdæk. Derfor er det vigtigt, løbende at være opmærksom på, hvornår og hvordan vejret skifter. Dog kan det ofte betale sig at være ude i god tid, for at sikre det bedste vejgreb samt undgå unødigt slid på dine vinterdæk. En god tommefingerregel er, at dækkene skal være skiftet når morgen- og aftentemperaturen når op på omkring 7 grader. Vi anbefaler, at man som bilejer sørger for at få monteret sine sommerdæk senest 1. maj. 

 

Men hvorfor er det så vigtigt at få skiftet til sommerdæk? Vinterdæk bremser dårligere på tør vej og slides langt mere om sommeren. Dækkene er den eneste kontakt mellem din bil og vejen og er derfor ekstremt vigtige for din sikkerhed under kørslen. En god idé er altid at tjekke dine sommerdæk grundigt efter, særligt hvis du ikke gjorde det i vinter, så du har tid til evt. at få bestilt nye, inden du skal bruge dem. 

 

3 ting du skal huske 

  1. Dækmønsteret skal ifølge loven være min. 1,6 mm. FDM anbefaler dog, at du allerede udskifter dine dæk ved 3 mm.
  2. Sørg for at tjekke dæktryk. Det rette dæktryk øger din sikkerhed og giver bedre brændstofsøkonomi.
  3. Få dine hjul efterspændt efter 100-200 km kørsel, når du har fået skiftet til sommerdæk.

 

Book tid i dag 

Vær sikker på at kunne komme til, når det passer ind i din hverdag og book din tid allerede i dag. Hos AutoCenter København tilbyder vi hos vores to afdelinger i Gentofte og Hvidovre flere muligheder inden for montering, afbalancering og opbevaring af hjul. Book en tid på www.autocenterkobenhavn.dk/book-tid eller ring til os på tlf. 7022 2226 og hør mere om mulighederne.