Pas på din bil om vinteren

Pas på din bil om vinteren

09.01.2020

Store mængder vejsalt på vejene og temperaturer, der når under frysepunktet er to faktorer, vi kender alt for godt til her i vintermånederne. Men hvordan kan du bedst passe på din bil i disse kolde tider? Det giver vi dig et overblik over her.
 
En bil, der ikke er klar til vinteren, kan hurtigt komme til at koste mange penge for dig som bilejer. Først og fremmest er det vigtigt at huske at smøre låse og gummilister både før og imens vinteren står på. Ved at give låsen en omgang låseolie samt rengøre og smøre alle gummilister, undgår du en frossen lås samt ødelæggelse af dine tætningslister.
 
I disse kolde tider oplever vi store mængder af vejsalt på vejene. Dette for at højne din sikkerhed, når du kommer kørende på vejbanen. Dog kan vejsalt risikere at slide på bilen og dermed øge risikoen for rustangreb. Vask bilen jævnligt og sørg for at få en Dinitrol rustbeskyttelse samt undervognsbehandling, der kan passe på din bil i alt slags vejr.
 
Vinterkulden er hård ved batteriet, ligegyldigt alderen på din bil. Bilens batteri skal både kunne holde til sædevarme, klimaanlæg og andet diverse udstyr samtidig med at det skal lade op. Få målt batteriets ydelse på et af vores værksteder løbende, for at mindske risikoen for at batteriet ikke lader og løber tør for strøm.
 
Dine dæk på bilen er den eneste kontakt mellem din bil og vejen og er ekstremt vigtige for din sikkerhed under kørsel. Vidste du, at gummiet på sommerdæk allerede begynder at stivne ved ca. 7 grader? Vinterdæk har et langt højere indhold af naturgummi, der gør dem mere bløde og fleksible ind sommerdæk, når det bliver koldt. Bløde og smidige dæk sikrer et bedre vejgreb samt mindsker risikoen for udskridning markant. Gå derudover efter et dækmønster på min. 3 mm, som FDM anbefaler, selvom lovgivningen siger 1,6 mm, og sørg for at tjekke lufttrykket jævnligt for at få det bedste vejgreb.
 
Bestil tid til vintertjek
Vil du gerne sikre, at din bil har de mest optimale vilkår for at kunne klare sig igennem vinteren? Book tid i dag til et vintertjek hos AutoCenter København: Book tid her