Kend din bils advarselslamper

Kend din bils advarselslamper

08.07.2019

En ny lampe i din bils instrumentbræt lyser, men hvad er det nu lige, den betyder? Og er der grund til bekymring? Alle biler er udstyret med flere forskellige såkaldte advarselslamper, som man skal være opmærksom på. Dog er det ikke alle, der nødvendigvis betyder, at der er noget alvorligt galt. Til enhver tid kan det dog anbefales at være opmærksom og at undersøge nærmere, hvis en eller flere lamper begynder at lyse.

De forskellige farver
Først og fremmest kan lamperne have forskellige farver. Farven er første indikator til, hvor hurtigt du skal tage handling.

RØD
Hvis advarselslampen viser rødt, bør du holde bilen ind til siden, så snart det er muligt. Den røde farve betyder, at der er tale om en alvorlig fejl, som bør udredes hurtigst muligt, inden du genoptager kørslen igen. Kontakt værkstedet med det samme.

GUL
Den gule farve indikerer, at der er tale om en mindre alvorlig fejl. Undersøg evt. fejlen i instruktionsbogen eller kontakt værkstedet, når du kommer hjem.

GRØN
Den grønne farver betyder blot nyttig information og kræver dermed ingen handling. Hvis lampen lyser grønt, kan du derved køre sikkert videre.

 

Betydning af advarselslamperne

Bremser
Er håndbremsen trukket? Ellers indikerer dette symbol, at der enten er tale om lav bremsevæske eller at bremserne er nedslidte. Hvis håndbremsen ikke er trukket og symbolet stadig lyser, er der her grund til nærmere undersøgelse på det nærmeste værksted.

 

Batteri
Hvis advarselslampen med +/- lyser, er der problemer med strømforsyningen. Her er det nødvendigt at lægge vejen forbi værkstedet, for at finde ud af, hvad fejlen er og hvordan den kan fikses.

 

Olie
Når olielampen lyser, kan der være tale om flere fejl. Dog er alle alvorlige, og du er nødt til at stoppe bilen med det samme. Symbolet indikerer fx lavt olietryk eller manglende motorolie. Hvis der er for lidt motorolie på bilen, kan dette forårsage store skader og dermed ødelægge motoren.

 

ABS
Når ABS – Anti Block System-lampen lyser, skyldes det, at der er en fejl på ESP-funktionen. Bilen kan stadig bremse, dog sandsynligvis uden hjælp fra ABS og det er derfor vigtigt, at du hurtigst muligt kører til værkstedet.d

 

Er du i tvivl eller ønsker du blot at få din bil tjekket, skal du huske, at vi altid står klar til at hjælpe dig sikkert videre i trafikken! Book tid i dag eller ring på tlf. 7022 2226.