Hvorfor er kølervæske vigtigt?

Hvorfor er kølervæske vigtigt?

04.01.2019
Når bilens motor er igang, forbrændes brændstoffet, og de bevægelige dele får hjulene til at køre rundt. Det er derfor vigtigt, at du altid har nok kølervæske på bilen, da den rigtige mængde sikrer, at bilen ikke bliver for varm, samt at køleanlægget ikke fryser til, når det er vinter.
 
Kølervæske har mange navne, men når alt kommer til alt, er funktionen af væskens egenskaber vigtig at kende som bilejer. Når bilens motor kører, forbrændes bilens brændstof og motorens bevægelige dele får hjulene til at køre rundt. Denne forbrænding og bevægelse skaber varme, og derfor skal motoren køles ned, så den ikke overopheder. Som bilejer bør du jævnligt kontrollere niveauet af kølervæske, så du er sikker på, at der altid er nok fyldt på. Dog er det vigtigt at huske, at man aldrig må fylde mere væske på end til mærket på beholderen med teksten “max”, selvom det ser ud til, at der er plads til mere. Beholderen udvides nemlig, når bilen bliver varm, og den tilbageværende plads er til for at kunne rumme trykket.
 
Ved påfyldning af kølervæske skal man først sikre sig, at bilen er kølet af efter en køretur. I bilens motorrum finder du beholderen med et dæksel, hvor der er et termometer-ikon, og fylder herefter kølervæsken på indtil væsken når op til “max”. Da der findes mange forskellige slags kølervæsker på markedet, er det endvidere vigtigt, at man undersøger hvilken slags kølervæske, der er beregnet til bilen. Dette kan du eventuelt finde ud af ved at kigge i bilens bog.
 
Er du i tvivl, eller ønsker du blot at være helt tryg med påfyldningen? Vores dygtige automekanikere står som altid klar til at hjælpe med korrekt og sikker påfyldning af kølervæske. Kontakt os allerede i dag på tlf. 7022 2226 og bestil tid til tjek og påfyldning af kølervæske.