Gode råd til indhold i bagagerummet

Gode råd til indhold i bagagerummet

24.06.2020

Noget biludstyr er lovpligtigt, hvor andet er godt at have med til uforudsete hændelser. Særligt på længere køreture, er det en god idé at sætte fokus på og sikre sig, at man har det rette ekstraudstyr med. Vi har her samlet en liste, der giver dig en god fordel for at være forberedt på køreturen.
 
Førstehjælpskasse
Med en førstehjælpskasse er du godt forberedt til mindre skader, samt hvis du kommer ud for en hændelse, der kræver behandling på stedet. Førstehjælpskasser fås i mange forskellige størrelser men skal gerne indeholde: plastre, bandage, handsker, tape, saks, absorberende forbinding og evt. et aluminiumstæppe.
 
Advarselstrekant
Ifølge loven er det påkrævet at benytte en advarselstrekant, hvis du er ude for et uheld eller må lave en standsning et sted, hvor du kan udgøre fare eller ulempe for andre. Hav derfor altid en advarselstrekant med på køreturen. Loven skriver, at trekanten skal sættes op 50 meter fra bilen med reflekssiden pegende mod trafikken, og 100 meter hvis det er på motorvej.
 
Benzindunk
Lad altid en tom benzindunk ligge i bagagerummet. Denne kan være din redning, hvis uheldet skulle være ude. Det er langt lettere at finde en tankstation i nærheden og få fyldt en benzindunk, end det er at skulle have hele bilen flyttet til tankstationen. Ved at fylde et par liter på bilen, vil du derefter være i stand til at køre til tankstationen for at fylde helt op.
 
Varme tæpper
På lange køreture er det en god idé at medbringe tæpper. Særligt om vinteren er dette især en vigtig ting at huske. Her kan man ved længere ophold i selv kolde temperaturer, sørge for at holde varmen og vente på hjælp uden at skulle fryse. Derudover kan det også være hyggeligt at bruge et tæppe, hvis man som passager ønsker at tage en lille lur.
 
Køleboks
En iskold flaske vand eller andre drikkevarer, der gerne skal nydes afkølet, er en lækker feature under længere køreture om sommeren. Undgå dehydrering og byd familie eller venner, der er med i bilen på en kølig drik. Udover drikkelse kan en køletaske også holde mad og andre gode sager kolde i længere tid.
 
Book tid til et ferietjek
Hvis sommeren også for dit vedkommende står på kør-selv-ferie i Danmark bør du give din bil et grundigt ferietjek. Book tid i dag til en gennemgang af din bil på www.autocenterkobenhavn.dk/book-tid eller tlf. 7022 2226, så du kan køre sikkert ud på eventyr i det danske land.