Forårsklar

Forårsklar

25.03.2019
Sådan gør du din bil forårsklar
 
Foråret har meldt sin ankomst, så nu er det til at få fjernet de sidste spor af vinteren fra bilen. Her kommer fem tips til, hvad du selv kan gøre for at få en flot, sikker og frem for alt sund bil.
 
Vask snavs og vejsalt væk
Inden du kører bilen gennem vaskehallen, skal du afvaske de mest beskidte områder. Sørg for at komme ekstra godt omkring blandt andet skærme og paneler, hvor der kan sidde meget skidt.
 
Gennemgå bilen udvendigt
Når bilen er vasket og skinner i forårssolen, skal du tjekke den grundigt for eventuelle lakskader, rust og stenslag. Disse skader kan nemlig hurtigt udvikle sig, og derfor er det vigtigt at holde godt øje og tage dem i opløbet. Tjek også vinduesviskernes blade, da de efter en kold vinter formentligt kan trænge til at blive skiftet.
 
Tjek bilens væsker
For at din bil kan køre ordentligt er det en god idé jævnligt at tjekke bilens væsker såsom kølervæske, sprinklervæske og olie. Og selvom du har en moderne bil med masser af advarselslamper, kan du ved fx lav oliestand risikere, at advarselslampen først tænder, når skaden er sket.
 
Skift til sommerdæk
For at få den bedste og mest optimale kørsel på vejene, skal dækkene være i orden. Når temperaturen når op omkring syv graders varme, er det tid at skifte fra vinter- til sommerdæk. Derudover skal du huske at tjekke dæktryk og dybden på dækmønsteret, der ifølge loven skal være mindst 1,6 mm. FDM anbefaler dog, at man skifter dæk, når der er 3 mm tilbage for at sikre bedst muligt vejgreb. Det rette dæktryk øger din sikkerhed og giver bedre brændstoføkonomi.
 
Indvendig rengøring
Skab et godt indeklima i bilen ved at rydde op og luft bilen godt igennem ved at åbne alle døre. Støvsug sæder og gulv grundigt, bank måtter fri for støv, og puds vinduer og spejle. Tør de indvendige flader af med en hårdt opvredet klud og afslut med at smøre bildørenes lister med et silikoneprodukt.
 
Kniber det med tiden?
Klargøringen efter vinteren er nødvendigt for at sikre, at din bil fungerer optimalt og sikkert. Hvis det kniber med at finde tid til selv at få det gjort , så kontakt AutoCenter København. Vi kan både sørge for at pleje, klargøre og rustbeskytte din bil og tilbyder desuden et gratis tilstandstjek. Book en tid nu på www.autocenterkobenhavn.dk/book-tid eller kontakt os på 7022 2226 og hør mere om de mange muligheder.