Find den rette type motorolie

Find den rette type motorolie

09.09.2020
Går du med tankerne om at fylde motorolie på din bil? Der findes utallige muligheder på markedet, og det kan til tider være lidt af en jungle at finde rundt i, hvis ikke man har dybere viden inden for feltet. AutoCenter København guider dig her til at finde den helt rette type motorolie til lige netop din bil, så du ikke ender med at fylde et forkert produkt på, som kan gøre mere skade end gavn.
 
Et køretøj, der er velsmurt, kører bedre, holder længere samt bruger mindre brændstof. For at finde den rigtige type olie til lige netop din bil, skal du se nærmere i instruktionsbogen. Her står typisk en såkaldt godkendelsesnorm, som olien skal have, og ellers er der angivet en henvisning til et væskeskilt i bilen, hvor du finder godkendelsesnormerne. En god tommerfingerregel er, at holde sig fra de billigste oliemærker. Mange motorolier produceres af samme råolie, men additivernes, der tilføjes, er dem som koster – og som ikke mindst giver den bedste effekt. Dette er dog ikke lig med, at du altid skal vælge det dyreste alternativ, men giver en god rettesnor for ikke bare at vælge ud fra pris.
 
Tjek olien med jævne mellemrum
Selvom du overholder alle serviceeftersyn lige efter bogen, er det vigtigt jævnligt at tjekke motorens olie. Dette kan du fx gøre efter hver gang, du har kørt 1.000 km, og meget gerne både før og efter en længere køretur. Hvis bilens motor har for lidt olie på, vil motoren ikke blive smurt, som den skal. Dette kan ende ud i fatale situationer og skal til enhver tid undgås. Fyld altid olie på, hvis oliestanden er midt mellem de to mærker på oliepinden eller derunder.
 
At tjekke oliestanden på bilen er let at gøre. Først og fremmest skal du sikre dig, at motoren er slukket, samt at bilen er parkeret på et nogenlunde plant underlag. Hvis du er i tvivl om, hvor oliepinden er placeret, kan du altid se nærmere i bilens instruktionsbog. Start med at trække oliepinden op, og tørre den ren for olie med fx et tørt viskestykke eller køkkenrulle. Sæt oliepinden på plads, og træk roligt pinden op igen. Herefter kan du aflæse oliestanden på pinden. Er oliestanden under eller kun lidt over det nederste mærke, er det vigtigt at fylde olie på med det samme. Fyld olien på over et par omgange og aflæs undervejs, så du ikke får fyldt for meget på. Afvent altid ca. ét minut efter hver påfyldning, inden du aflæser oliestanden på oliepinden.
 
Hvis du skulle være det mindste i tvivl om, hvilken slags motorolie, der er den rette til dit køretøj, eller hvis du ønsker at overlade indkøb og påfyldning til os, kan du som altid kontakte AutoCenter København på tlf. 7022 2226. – Så sørger vi for effektiv og korrekt påfyldning af motorolie.