Er din bil klar til at tag familien på sommerferie?

Er din bil klar til at tag familien på sommerferie?

18.06.2020
Få et gratis sommerferietjek hos AutoCenter København 

Sommeren står for dørene, og du gør dig klar til kør-selv-ferie og spontane road trips. Det samme gør sig gældende for din bil. Din bil skal stå knivskrap og klar til de lange turer. Hos AutoCenter København sørger vi de væsentlige punkter på din bil så din bil er køreklar til sommerferien. Et sommerferietjek hos AutoCenter København er gratis!
 

Økonomiske fordel med sommerferietjek på din bil 
Med et sommerferietjek på din bil, slipper du for pludselig stressende scenarier, hvor din bil nedbryder. Varmt vejr gør nemlig, at dæk, bremser, aircondition og især kølevæskesystemet er på overarbejde. Derfor vil det i det lange løb gavne økonomien med et sommerferietjek på din bil, da en velsmurt bil kører bedre og mere effektivt end en nedslidt bil. 
 
 
 
Hvad er de almindelige årsager til sammenbrud af bilen under sommerferien?
 

Overvægt i bilen 
Ekstra vægt i bilen fra passagerer og bagage lægger større belastning på alle de mekaniske komponenter, fra motor til kobling; generatoren til klimaanlægget. Hvis du kører i langsomt bevægende trafik, er der muligvis ikke nok luft, der kommer gennem kølergitteret, og du vil se temperaturmåleren krybe op, eller der kan være en advarselslampe. At sætte varmelegemet på kan tage noget af temperaturen ud af motoren, men sandsynligvis ikke nok til at kurere det, der er et mere underliggende problem.
 

Fladt bilbatteri 
Der er utallige elektriske systemer i vores bil, og de trækker alle strøm fra batteriet. Batteriet bliver slidt med tiden, og skal udskiftes med jævne mellemrum. Inden du tager bilen med på en lang rejse, er det vigtigt at du får tjekket batteriets tilstand, og undgår at bilen pludselig ikke kan starte. 
 
 
Punktering
Det er bestemt ikke en god oplevelse, at man på sin kør-selv-ferie pludselig mærker, at et af dækkene punkterer. Sådan en situation er svær at forhindre, da man ikke har kontrol over de genstande, der kan ligge på vejbanen. Dog er den største årsag til punktering, at man enten har for højt eller lavt dæktryk. Derfor skal man altid tjekke sine dæk inden man tager på sommerferie med bilen så man undgår pludselig punktering. 
 

Koblingsfejl 
Hvis man kører med ekstra vægt, eller kører med en campingvogn eller trailer, lægger det enorm belastning på koblingen. Koblingen er meget afhængig af kørselsmønstret, og er en del af bilens meget bevægelige dele. Dette betyder, at på et eller andet tidspunkt er der noget der skal skiftes, ellers kan man ende med defekt kobling. Hvis man får koblingsfejl eller ens kobling bliver defekt, mens man er på kør-selv-ferie, bliver det en rigtig dyr omgang. Derfor er det ekstra vigtigt, at du får tjekket din kobling inden du tager afsted på sommerferie.
 

Med et sommertjek hos AutoCenter København får din bil tjekket følgende:
 
• Utætheder i motorrummet
• Bremsevæske stand
• Kølesystem og kølevæskestand
• Motorolie stand
• Kontrol af aircondition med termometer 
• Sprinklervæske 
• Bremser (visuelt belægning rør og slanger)
• Udstødning og ophæng
• Støddæmpere (utætheder)
• Dækkenes tilstand og tryk (inkl. reservehjul/dæk-kit)
• Visker/sprinkleranlæg og viskerblade
• Lys og lygter
• Anhængertræk el-stikdåse
 

Hos AutoCenter København er din bil i topprofessionelle og erfarne hænder. Vi sørger for et gennemført tjek, som sikrer, at din bil er klar til sommerferien. Så book en tid i dag til et gratis sommerferietjek, og kom sikkert afsted på ferie! 


Book en tid på: https://www.autocenterkobenhavn.dk/BOOK-TID eller ring til os på tlf. 70222226