Det er tid til vinterdæk

Det er tid til vinterdæk

14.10.2019

Vinteren kommer nærmere og det betyder mørkere og koldere tider i vente. Her er det særligt vigtigt at huske, at de faldende temperaturer, som følger med årstiden, også er tidspunktet, hvor det er tid til at skifte til vinterdæk på bilen.
 
I Danmark findes der ingen lov, der bestemmer, hvornår man som bilejer skal skifte mellem sommer- og vinterdæk. Derfor er det vigtigt, løbende at være opmærksom på, hvornår og hvordan vejret skifter. En god tommerfingerregel er, at dækkene skal skiftes til vinterdæk, når temperaturen når under 7 grader. Dog kan det ofte betale sig at være ude i god tid, for at sikre den bedste bremselængde samt manøvredygtighed. Ved at skifte fra sommer- til vinterdæk i god tid undgår du også unødigt slid på dine sommerdæk, som derfor har forbedret mulighed for endnu en sæson, når vejret skifter atter engang.
 
Vigtigheden ved at køre med de rette dæk er stor. Når vejene bliver fedtede, isede og fyldt med sne kan du med vinterdæk opnå et meget bedre vejgreb samt begrænset risiko for udskridning. Dækkene er den eneste kontakt mellem din bil og vejen og er derfor ekstremt vigtige for din sikkerhed under kørsel. En god idé er, at hvis dine vinterdæk har været opbevaret siden sidste vinter, at få dem tjekket grundigt inden brug. Så har du tid til evt. at få bestilt nye, inden du skal bruge dem.
 
3 ting du skal huske

  1. Dækmønsteret skal ifølge loven være min. 1,6 mm. FDM anbefaler dog, at du allerede udskifter dine dæk ved 3 mm.
  2. Sørg for at tjekke dæktryk. Det rette dæktryk øger din sikkerhed og giver bedre brændstofsøkonomi.
  3. Få dine hjul efterspændt efter 100-200 km kørsel, når du har fået skiftet til vinterdæk.

 
Book tid i dag
Få skiftet til vinterdæk, når det passer ind i din kalender. Hos AutoCenter København tilbyder vi hos vores tre afdelinger i Gentofte, Fredensborg og Hvidovre flere muligheder inden for montering, afbalancering og opbevaring af hjul. Book tid på www.autocenterkobenhavn.dk/book-tid eller ring til os på tlf. 7022 2226 og hør mere om mulighederne.