10 tips til årets bil ferie

10 tips til årets bil ferie

27.05.2019

10 tips til årets bilferie
Står sommeren på en længere bilferie med de nærmeste er her 10 gode råd og idéer til, hvordan du bliver bedst kørende.
 
1. Når du pakker bilen med al jeres bagage, kommer der ekstra vægt på. Tjek dæktrykket og tilpas det med den nye vægt.
 
2. Hold øje med tilstanden på bilens væsker og fyld på, hvis noget mangler.
 
3. Få et overblik over om det kræves at betale vejafgifter, brobetaling eller lignende undervejs. På denne måde kan du nemmere enten afsætte et budget til dette eller eventuelt planlægge en alternativ rute for at undgå de ekstra betalinger.
 
4. Tænk over hvordan du pakker bilen inden, I tager afsted. Placér altid de tungeste ting nederst og undgå at fylde hele bagagerummet op. Hvis I skal have meget bagage med på bilferien, kan I med fordel overveje at bruge en tagboks. Denne er særligt god til lettere ting såsom opbevaring af tøj.
 
5. Tjek dine dæk. Når du skal ud og køre langt samt måske hurtigere end normalt, er det vigtigt at dine dæk er i orden. Slidte eller beskadigede dæk er en farlig cocktail på længere strækninger og med høj fart. Gå derfor slid og mønsterdybde igennem inden, I kører afsted.
 
6. Hold gode pauser undervejs og gerne hver 2. time. Medbring en bold, et sjippetorv eller lignende, så alle mand kan få rørt sig lidt.
 
7. Luft bilen jævnligt ud. Der kan hurtigt skabes et meget varmt og indelukket klima i bilen på bilferier. Dette kan resultere i hovedpine samt mere træthed og mindre fokusering.
 
8. Vær opmærksom på særlige regler i de lande, I besøger på bilferien. Fx skal der medbringes en gul vest i bilens kabine, hvis du kører i lande såsom Italien, Spanien, Portugal, Østrig eller Tyskland. I visse dele af Tyskland er det desuden lovpligtigt at have et miljømærke i bilen, og hvis du kører i Frankrig, er det nødvendigt at have en alkoholtester.
 
9. Husk rigeligt med mad og drikke. Brug gerne en køleboks, så det medbragte kan holde sig længere tid friskt og lækkert.
 
10. Hvornår er vi der? Sørg for at planlægge masser af underholdning til børnene. Lav eventuelt en lille pakkekalender, hvor børnene får en lille overraskelse eller andet hyggeligt, som de kan bruge tiden på, fx hver gang der er kørt 200 km.
 
Book tid i dag
Få tjekket bilen igennem med et ferietjek og kom sikkert frem. Book allerede tid i dag og få en tid, når det passer ind i din hverdag. Hos AutoCenter København tilbyder vi hos vores tre afdelinger i Gentofte, Fredensborg og Hvidovre en feriegennemgang, der indeholder kontrol af alle væsker, styretøj, antal af sikkerhedsveste, dæk og fælge samt visuel kontrol af bremser, batteritjek og udlæsning af fejl med diagnosetester. Book en tid på www.autocenterkobenhavn.dk/book-tid eller ring til os på tlf. 7022 2226 og hør mere om mulighederne.